Flyttstädning

Klart rent Malmö AB utgår från Mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädning och lämnar garanti på utfört arbete. I en flyttstädning ingår fönsterputsning och följande moment:

Bostadsrum

Rengöring av golv

Rengöring av golvlister, kontakter, dörrar, karmar, fönsterbrädor samt element

Rengöring av garderober, in- och utvändigt (om de är tömda)

Kök/pentry

Köket är troligen det som tar längst tid att städa vid en flyttstädning. Här är det viktigt att rengöra och få bort alla fettfläckar ovanpå och i skåpen, att rengöra bakom spisen och bakom kyl & frys. Alla skåp skall rengöras ordentligt, ugnen och plåtar skall skina och vara fina och köksfläkten skall rengöras.

Rengöring av kyl, sval och frys in- och utvändigt samt under (frys rengörs endast om den är avfrostad då städningen påbörjas)

Rengöring av utdragen spis in- och utvändigt, även ugnsplåtar

Av- och urtorkning av skåp, lådor och bänkar (inuti om de är tömda, gäller även besticklådan)

Avtorkning av köksfläkt samt ventiler (ej inuti)

Avtorkning av belysning

Bad och toalett

Rengöring av all sanitet, även under badkaret (front till Jacuzzi nedmonteras och återställes av kund)

Rengöring av kakelväggar

Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp rengörs in- och utvändigt

Golvbrunnar och ventiler rengörs

Förvaringsutrymmen rengörs

Avtorkning av belysning

Inför flyttstädningen

Inför en flyttstädning skall du se till att hemmet är tomt samt att kyl och frys är urplockade och avstängda. Klart rent AB tillhandahåller material och utrustning för städningen. Befintliga skador måste rapporteras innan städningen påbörjas, exempelvis fönsterrutor som ej går att öppna. Vill du få städat förråd, tvättstuga och garage vid en flytt så kan du beställa detta separat.

Garanti på flyttstädning

Vi har en kvalitetsgaranti på flyttstäd som innebär att vi åtgärdar det du inte är nöjd med. Reklamation måste göras senaste två dagar efter besiktningen. Om du avbokar senare än fem arbetsdagar före bokad dag, utgår full debitering.

Allmänna rekommendationer vid flyttstädning

Det finns mycket att tänka på när du ska flytta. En av dessa saker är givetvis städningen. Det kan tyckas oklart vad som faktiskt måste göras när det gäller att städa och rengöra efter en flytt. Klart är att det ställs mycket höga krav på en flyttstädning. En sådan grundlig städning kan inte göras på några timmar bara utan tar snarare några dagar. Det är så pass krävande att om man inte är professionell städare eller har sådana kunskaper och redskap bör man överväga att anlita en städfirma istället. Tänk på att att alla ytor ska rengöras. Smuts och fläckar måste tas bort från bostadens interiör så att endast sådant som beror på slitage och ålder finns kvar.

Bra att tänka på om du skall städa själv

Om du vill göra rengöringen själv finns det några saker du bör tänka på. En flyttstädning är en extremt grundlig städning. En professionell städfirma uppskattar vanligtvis cirka 10 timmars rengöring när man räknar på priset. Du bör också tänka på att din rengöring kanske inte är tillräckligt bra. Oavsett hur bra du är på städning räcker det vanligtvis inte för att vara godkännas av hyresvärden/nya ägaren. Det kan leda till att ni får klagomål av dessa och du tvingas därför anställa ett städföretag som du måste betala för, efter att du har använt både tid och energi på städning som slutade med att vara otillräcklig.


Flyttstädning i Lund

Behöver ni hjälp med röjning kan ni få hjälp med det också.

Prisförfrågan Flyttstädning

Extra utrymme